Wij streven naar een gezond gebit

Over de praktijk

Een duurzaam behoud van uw gebit staat in al onze behandelingen centraal. Uit de combinatie van onze professionele kennis, de status van uw gebit en uw persoonlijke wensen ontwikkelen we in overleg met u het best passende behandelplan.

Behandelingen
In onze praktijk bieden we vrijwel alle tandheelkundige behandelingen aan. Of het nu gaat om het vullen van een gaatje, het plaatsen van een brug of een wortelkanaalbehandeling, wij staan voor u klaar om uw gebit weer helemaal in orde te maken.

Ons behandelaanbod:

Ook voor beugels kunt u bij ons terecht. Wij bieden de AirSmile, een uitneembare beugel die nagenoeg onzichtbaar is. Wanneer u uitgebreidere orthodontie nodig heeft, verwijzen we u graag door naar een met ons nauw samenwerkende orthodontist.
Ten slotte kunnen wij u ook helpen met op maat gemaakte (sport) bitjes.

Heeft u feedback over onze praktijk?

Wij staan open voor feedback en zoeken continu naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren. Heeft u tips voor een betere communicatie of bent u niet tevreden over een uitgevoerde behandeling? We gaan graag met u in gesprek om uw ervaring te bespreken.

Samen houden
we uw mond
in topconditie

Verzorging en preventie

De mond is een belangrijk deel van uw gezicht en valt daarom direct op. Het is prettig te kunnen lachen en praten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een slechte adem of aanslag op de tanden. Gelukkig kunt u daar zelf een grote bijdrage aan leveren door uw gebit goed te onderhouden. En uiteraard kunnen onze mondhygiëniste of preventieassistentes u van advies dienen.

Mondhygiëniste
Als u in geringe mate last heeft van tandsteen, dan zal de tandarts dat zelf verwijderen tijdens de periodieke controle. Indien de tandarts parodontitis constateert, dan zal u worden doorverwezen naar de mondhygiëniste. Wat zij precies doet en hoeveel tijd het kost hangt natuurlijk af van de aard en de ernst van het probleem. Eerst wordt er een zogeheten parostatus gemaakt. Daarin wordt met behulp van röntgenfoto’s de conditie van het tandvlees en het botniveau rondom de tanden en kiezen vastgelegd. Met deze gegevens wordt er een behandelplan gemaakt.

Als u veel tandsteen heeft of als het zich onder het tandvlees bevindt, dan zal het verwijderen ervan over het algemeen zo’n 45 minuten in beslag nemen. Soms zijn meer behandelingen nodig. Ook besteedt de mondhygiëniste ruime aandacht aan de nazorg. Dat houdt in dat u afspraken maakt tot ruim een jaar na behandeling om de situatie onder controle te houden. Al met al neemt de behandeling meestal 3 tot 5 afspraken in beslag.

Preventieassistente
Preventieassistentes zijn tandartsassistentes die een erkend diploma hebben behaald om eenvoudige handelingen uit te voeren om uw mondhygiëne te optimaliseren. Het gaat dan om:

  • voorlichting en behandeling bij tandvleesproblemen;
  • reiniging van tanden en kiezen die boven het tandvlees uitsteken en polijsten (rookaanslag verwijderen);
  • bleken;
  • sealen (beschermlaagjes aanbrengen op blijvende kiezen);
  • fluoride behandelingen;
  • advies over gebitsverzorging, ook voor mensen die speciale aandacht nodig hebben zoals zwangere vrouwen, hartpatiënten en diabeten;
  • advies over voeding bij tanderosie of regelmatig veel gaatjes.

Voorlichting
Zowel de mondhygiëniste als de preventieassistente helpen u bij het zelf leren verwijderen van plak. U krijgt voorlichting over hoe u het beste kunt poetsen, of welke tandenstokers of ragers u het best kunt gebruiken. Wanneer u bijvoorbeeld ontstoken tandvlees hebt, kan het gaan bloeden bij gebruik van tandenstokers/ragers. Na een aantal weken verdwijnt de ontsteking en stopt het bloeden. Gebeurt dat niet, dan gebruikt u wellicht de verkeerde dikte. Als u last blijft houden, kunt u het advies krijgen een antiseptisch mondspoelmiddel te gebruiken. Soms is het noodzakelijk gedurende langere tijd met enige regelmaat terug te komen om uw klachten onder controle te krijgen.

Wij doen er alles aan om u optimaal te helpen

Het team

Ons team bestaat uit gedreven professionals. Uitgangspunt is dat iedereen bijdraagt aan de koers en ontwikkeling van de praktijk. Door talenten en creativiteit te benutten, stuwen wij de patiëntenzorg naar een steeds hoger niveau. Wij investeren dan ook graag in de kwaliteit van ons team! Zowel onze tandartsen als medewerkers volgen regelmatig bijscholing om op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de tandheelkunde. Op die manier bent u bij ons altijd in goede handen en verzekerd van goede en professionele zorg.

Jeanine Tandarts

Nadat zij in 1993 was afgestudeerd, heeft Jeanine van der Veen vier jaar bij een praktijk in Rotterdam gewerkt. Daarna vond ze het tijd om op eigen benen te staan. Ze nam twee praktijken over en voegde deze samen naar PM242 (nu Tandheelkundig Centrum Voorburg). In 2018 heeft ze met Tandartsenpraktijk Hofzicht een tweede locatie geopend.

Umarah Tandarts

Umarah Choudry werkt sinds de zomer van 2019 bij onze praktijk. Ze is gespecialiseerd in restauratieve tandheelkunde. Daarnaast heeft ze veel ervaring opgedaan in het behandelen van kinderen en angstige patiënten. Het geeft haar veel voldoening als deze doelgroep weer met een glimlach en vol vertrouwen in hun tandarts de praktijk verlaat.

Laura Tandarts
Lidy Mondhygiëniste
Nardjis Mondhygiëniste

Laura is in 2011 afgestudeerd aan het ACTA in Amsterdam, en is ons team in 2020 komen versterken. Ze heeft zich de afgelopen jaren verder gespecialiseerd in reconstructieve en chirurgische tandheelkunde. Daartoe heeft ze tal van cursussen gevolgd. Na u zorgvuldig onderzocht te hebben maakt ze samen met u een behandelplan op maat.

Lidy Overberg heeft in 2014 de opleiding mondzorgkunde afgerond aan de Hanzehogeschool Groningen. Na gewerkt te hebben in Leeuwarden en Heerenveen is ze in 2020 verhuisd naar Voorburg en bij onze praktijk komen werken. Lidy neemt graag de tijd voor patiënten en is duidelijk in haar communicatie.

Nardjis Mohammad heeft de studie Mondzorgkunde in Utrecht gevolgd en vindt het belangrijk een vertrouwensrelatie met haar patiënten op te bouwen. Ze neemt alle tijd om u goed uit te leggen wat de behandeling inhoudt. Naast het Nederlands spreekt Nardjis ook Arabisch, Engels en Farsi.

Yvonne Preventieassistente

Yvonne de Jong werkt al vanaf 2004 aan de stoel. In 2006 behaalde ze haar diploma preventieassistente. Yvonne maakt graag een praatje en stelt mensen op hun gemak. Tevens helpt ze ouderen om hun gebit zo goed mogelijk te onderhouden en te behouden.

Beyhan Tandartsassisente

Beyhan Kaya heeft in 2018 haar diploma tandartsassistente behaald en werkt sinds 2020 bij ons. In 2021 heeft ze zich verder ontwikkeld en haar opleiding tot preventieassistente afgerond. Bent u bang voor de tandarts? Geen nood, Beyhan stelt u graag op uw gemak.

Taliena Telefoniste

Taliena Brandt is sinds 2018 onze telefoniste en baliemedewerkster. Ze heet u bij binnenkomst van harte welkom en geeft graag antwoord op al uw vragen. En bent u gespannen? Geen nood, als geen andere weet Taliena u gerust te stellen.

Francis Office Manager

Francis Bots is in 1999 bij ons begonnen als stoelassistente. In de loop der jaren heeft ze zich ontwikkeld tot administratieve spil van de praktijk. Ze doet veel werk achter de schermen. Francis is goed in plannen en denkt niet in problemen, maar in oplossingen.

Een goede
maar ook
Lieve Tandarts

De Lieve Tandarts

Ziet u op tegen een bezoek aan de tandarts? U bent niet de enige! Maar liefst 40% van de volwassenen Nederlanders is bang voor de tandarts, en bij 800.000 mensen is dat zo erg dat ze helemaal niet meer gaan. Dat is riskant, want veel ziektes, zelfs hart- en vaatziekten, kunnen ontstaan door de gevolgen van ontstekingen in de mond. En bovendien, wie wil er nou geen mooi en goed verzorgd gebit hebben?

Keurmerk
Eind 2018 heeft onze praktijk het keurmerk De Lieve Tandarts gekregen. De Lieve Tandarts is een platform dat speciaal in het leven is geroepen voor mensen die bang zijn voor de tandarts. Een tandartspraktijk met het keurmerk De Lieve Tandarts:
• is goed bereikbaar
• neemt de tijd voor patiënten
• luistert goed en stelt patiënten op hun gemak
• streeft naar een pijnloze behandeling
• geeft de patiënt het gevoel van controle
• is duidelijk over de behandeling
• is transparant over de kosten
• helpt patiënten over hun onzekerheid heen

Goede beoordeling
Vertegenwoordigers van het platform zijn naar onze praktijk gekomen om ons aan een uitgebreid onderzoek te onderwerpen. ‘Een ervaren, gedreven team met alle aandacht voor wie het lastig vindt de stap naar de tandarts of mondhygiënist te zetten’, zo was de beoordeling. We kregen een score van 8,8 en daar zijn we trots op.

Kom kijken
Het blijkt dat ruim 95% van de mensen die bang zijn voor de tandarts zich na een bezoek aan een Lieve Tandarts succesvol laten behandelen. Dus durft u al jaren niet meer naar de tandarts? Neem dan de eerste stap en maak een afspraak om een keer in onze praktijk te komen kijken!

lievetandarts

Snurken is
vervelend voor
iedereen

Snurken

Een goede nachtrust is van groot belang. U voelt zich energieker en vrolijker, ziet er beter uit, en wordt minder snel ziek. Snurken verstoort de nachtrust en leidt tot moe wakker worden. Vanzelfsprekend geldt dat voor de partner, maar ook voor de snurker die zichzelf wakker snurkt.

Vernauwing luchtweg
Snurken is het gevolg van een vernauwing van de luchtweg tussen de neusgaten en de stembanden. Eén van de oorzaken kan zijn dat tijdens het slapen de tongspier ontspant. Dat blokkeert de luchttoevoer met als gevolg een snurkend geluid bij het inademen. Overgewicht, alcoholgebruik, roken en slapen op de rug bevorderen het snurken. Het aanpakken daarvan is vaak voldoende om het snurken te stoppen. Maar niet altijd. Dan helpt de snurkbeugel, die u voor het slapen in uw mond doet.

Snurkbeugel
De MRA (mandibulair repositieapparaat) is een snurkbeugel die uw onderkaak en tong naar voren houdt, waardoor de keelholte vrij blijft en het snurken ophoudt. Bij de eerste afspraak onderzoeken we of een snurkbeugel voor u de goede oplossing is. Dat doen we aan de hand van een vragenlijst, een röntgenfoto en een onderzoek naar uw mond en kaak.

Slaapapneu
Bij sommige mensen leidt het verslappen van de tong en het verstoppen van de luchtwegen ertoe dat ze enkele keer per uur stoppen met ademhalen. De duur daarvan kan variëren van enkele seconden tot zelfs wel een minuut of langer. Daardoor krijgt u onvoldoende zuurstof en dat kan leiden tot (zeer) ernstige gezondheidsklachten. Deze ademstops heten apneus. Als wij vermoeden dat u daar aan lijdt, verwijzen we u door naar de Slaapapneu Service. Zij stellen de ernst van uw klachten vast. Voor een lichte vorm van apneu is de beugel uitermate geschikt om de klachten weg te nemen. Wij zien u dan graag weer terug. Voor ernstiger vormen van slaapapneu helpen zij u verder.